Bring the school to England


Nå er den tiden kommet hvor vi som går eller skal begynne på videregående må søke på hva vi vil gjøre neste skoleår. Jeg vet det er en del som lurer på hva slags utvekslingsprogram jeg reiser med og hva det går ut på, så det har jeg tenkt å fortelle litt om i dette innlegget til de som lurer, vurderer å søke og til de som har bestemt seg som bare vil ha litt mer informasjon.

Jeg reiser med et program som heter "Bring the school to England" som er et samarbeidsprogram mellom Bergeland VGS i Stavanger og Somerset college i Taunton, England. Bergland gir hvert år 15 elever fra medier og kommunikasjon og 15 elever fra studies spesialiserende med formgiving sjansen til å ta 2. året på videregående i England.


Somerset College

Søknadsprosessen går ut på at du søker deg inn på medier og kommunikasjon eller studies spesialiserende med formgiving på Bergland vgs. på vigo og sender inn et søknadsbrev om at du vil reise og hvorfor etc. Etter en måned får du en E-post hvor du blir innkalt til intervju. Når du skal på intervju møter du opp på Bergeland vgs. (om du ikke bor for langt vekke da har du intervjuet på telefon). På intervjuet vil de se litt av arbeidet du har gjort tidligere og finne ut om dette er noe som passer til deg. etter intervjuet får du en oppgave. Oppgaven jeg fikk var å lage en liten video på engelsk hvor du presenterer deg og forteller om hvorfor du vil dette. Også er det bare å vente på et brev fra Bergeland hvor det står om du er blitt anbefalt, står på ventelisten eller ikke er kommet inn. Er du blitt anbefalt blir du kalt inn til et foreldremøte i Stavanger og er mest sannsynlig inne.

Skoleåret starter med 2-3 uker hvor du går på skole i Stavanger der du blir kjent med de Norske du skal gå i klasse med og forbereder deg til å reise til England. Det første halvåret er du i England i 3 måneder og de to siste ukene av 1. halvår må du tilbake til Stavanger og gå på skolen der, så er det juleferie som du tilbringer hjemme. Etter nyttår starter du opp i England med en gang, da er du der i 4 måneder og siste måneden ca. går du i Stavanger og tar eksamen på norsk. 

Når du går på skole i Stavanger blir du nødt til å finne plass å bo selv eller pendle, men i England bor du sammen med en vertsfamilie med god oppfølging fra skolen både i England og i Norge. Skolen ber deg om å sende inn et brev om deg selv slik at de kan finne en vertsfamilie som passer for deg. 

I den prisen du betaler for programmet er det noe som heter social program. Det er noe alle norske er med på og går ut på at vi gjør mange forskjellige aktiviteter sammen. I starten reiste vi til en aktivitetspark med som heter Skern lodge (som du kan lese mer om >HER<) hvor vi ble kjent og fikk være med på å bestemme hva vi skulle gjøre med social program videre dette skoleåret.

Håper dette var til nytte om du har lyst til å ta deg et utvekslingsår. Hvis du har mulighet og hvis dette hørtes interessant ut anbefaler jeg virkelig at du søker innen 1. Mars. Er det noe mer du lurer på er det bare til å kommentere det under.

For mer informasjon sjekk "Bring the school to England" på facebook >HER<

Lykke til! 

Én kommentar

malene

14.01.2016 kl.18:25

Ååh, er såså gøy å se alt du skriver om Taunton og SCAT! :D Var på samme utvekslingsprogrammet i fjor, men på formgivingslinjen. Du har så mye mer å glede deg til, så nyt tiden alt du kan der nede!

Skriv en ny kommentarHåvard Bjelland | 19 år

E-post:
Havardbjell@gmail.com

Instagram:
@Havardbjell


gratisdesign av Tonjemt
hits ♡ Design av Tonjemt ♡