Hva nå?

?

1 år siden

For et år siden, romjulen 2015 tok jeg med meg noen av pengene jeg fikk til jul og kjøpte min første foundation. Før jeg startet med sminke på meg selv hadde jeg sett en del på youtube og sånn så jeg viste litt hva det gikk i og det var noe jeg hadde lyst å begynne med.  Jeg endte opp med Bare Minerals pudder foundation for den hadde jeg hørt var veldig naturlig og hadde sett noen menn bruke den. I tillegg bodde jeg i England og følte at dette var den perfekte tiden å begynne med sminke. Planen var at jeg bare skulle dekke over mine røde kinn som jeg ikke er så fan av også skulle jeg holde det naturlig. De første månedene hadde jeg bare det ene produktet og en kost, men jeg følte meg bedre og syntes det så veldig naturlig ut. Etter en stund ville jeg ha noe med mer dekk og kjøpte en medium til full dekk foundation. Jeg ble ganske flat i ansiktet fordi jeg bare var en farge og fant ut at jeg måtte få meg en bronzer for å få litt mer liv i ansiktet og mer dimensjon. På boots kjøpte jeg et bronzer-sett der jeg fikk med en primer og en highlighter. Det var i det øyeblikket jeg tok på meg highlighteren jeg ble forelsket. Uker gikk og min interesse for sminke ble større og større og samme gjorde samlingen min. Jeg husker fortsatt skypesamtalen med min lillesøster, jeg viste henne hva jeg hadde kjøpt de siste ukene og hun sier til meg "trodde du skulle holde det naturlig".


1 år siden med min BareMinerals pudder foundation ;)

Da siste halvåret i England var over, og jeg flyttet hjem til Norge var jeg en annerledes person enn når jeg flyttet dit. Ikke bare annerledes når det kom til utsendte, men også på personlighet. Jeg var for det første mer komfortabel med de kinnene som jeg hatet, for jeg kunne bare dekke de til og jeg hadde funnet noe jeg brant for og følte dette var noe jeg ville drive på med i fremtiden. Etter bare et halvt år med sminkebruk sendte jeg inn en søknad til MAC Cosmetics som vi hadde fått til Haugesund, og der ble jeg tatt inn til intervju og fikk jobben. Jeg kan nesten ikke beskrive hvor glad jeg var og er for at jeg fikk den jobben. Endelig holder jeg noe jeg liker, fått lære mer og jeg vet nå hva jeg vil i fremtiden.


Bilder hentet fra min instagram @Havardbjell

Det er kanskje litt klisjé å si, men når jeg tenker tilbake på 2016 tenker jeg at dette var MITT år. Først og fremst så var det siste halvåret av mitt år i England som var det beste året jeg har hatt, så tok jeg sjansen å begynte med noe jeg lenge hadde lyst til og fant noe jeg brenner for, det gjorde at jeg også fikk meg jobb og nå har jeg funnet ut hva jeg vil etter det siste halvåret av videregående så nå kan jeg bare fokusere på skole og ikke stresse over hva jeg vil etterpå.

Godt nyttår til alle og håper 2017 blir et bra år!

Going back!

Hei, lenge siden sist nå! Nå har jeg gått på skolen i to måneder og har ikke blogget for bortsett fra at jeg har begynt å jobbe på MAC Cosmetics har det ikke skjedd så mye spennnende. Jeg begynte å jobbe de uken før jeg begynte på skolen og ble helt forelsket! Elsker arbeidsplassen min og samme hvordan humør jeg er i blir det alltid en kjekk dag på jobb! Jeg syntet det er litt sykt at jeg begynte med sminke i juleferien som var og nå jobber jeg på MAC og jeg tror dette er noe jeg kan jobbe med videre i fremtiden!

Nå er det også bare noen dager til høstferie! Nå kjenner jeg at jeg trenger en ferie. På søndag skal jeg tilbake til England, skal til Bristol med Mamma og lillesøsteren i noen dager så det skal bli kjempe kjekt! Planen så langt er shopping, vise familien Bristol, besøke Taunton (hvor jeg bodde) og selvfølgelig mer shopping!! Skal bli herlig å snakke engelsk igjen, besøke plasser jeg var da jeg bodde der og møte folk jeg har der nede.


Eneste gode bilde jeg har fra Bristol. Fra når jeg, Malin og Vmor var på shopping tur til Bristol (Denne dagen)


Har også tenkt å komme inn i bloggingen igjen, hvertfall når jeg er i England og det faktisk skjer noe så får vi se hva som skjer når jeg er hjemme igjen :))

18!!

I går var den store dagen her! 18 års dagen min! Jeg skulle på skolen så våknet klokken 6, fikset meg og tok bussen til Stavanger 7.25. Før skole gikk jeg innom 7eleven og fikk meg gratis bolle og kaffe og da jeg kom til skolen ble jeg sunget for.

Når jeg var ferdig på skolen hadde jeg ca. 1 time i Stavanger før bussen min gikk så jeg tok turen innom vinmonopolet og kjøpte meg ei flaske vin siden jeg endelig kunne. J Når jeg endelig var hjemme gikk jeg, mamma og lillesøster ut å spiste ute i byen på MM. Og resten av kvelden koste jeg og Mamma oss med rødvinen jeg kjøpte!I dag har vi begynt med Medieeksamen. Jeg slapp heldigvis å ta bussen helt til Stavanger for å få oppgaven så da kunne jeg sove lenger. Jeg våknet i 9tiden da vi fikk oppgaven også startet jeg og jobbe. Etter noen timer med eksamensjobbing fristet det med milkshake så jeg kjørte til Mc Donalds for første gang helt alene. Var så herlig å kunne kjøre uten å ha en annen person i passasjersetet og en L bak på bilen.

Kos i finværet!

God kveld! I dag var slutten på ?langhelgen? min. Jeg har vært hjemme fra skolen siden torsdag på grunn av prøveeksamen i mediefag. Heldigvis kunne de sende oppgaven til meg på fredag så jeg slapp å pendle til Stavanger bare for å få den. Så fredag, helgen, mandag og i dag har blitt brukt til å jobbe med skole. Været har ikke vært så bra (før i dag) så det har gått fint å sitte inne.

I dag har været vært ekstremt bra så jeg lagde meg selvfølgelig en is latte som jeg har falt skikkelig for spesielt når været er så varmt som det var i dag. Og siden jeg ikke har en Starbucks i nærområdet må jeg lage den selv. Når resten av familien kom hjem fra skole og jobb tok vi oss en tur til båten og kjørte en lite tur.

Nå skal jeg bare jobbe litt videre på prøveeksamens presentasjonen som jeg skal ha i morgen også se Paradise Hotel før jeg legger meg.

Denne uken

Ukens høydepunkt: Høydepunktet denne uken må være da jeg bestod oppkjøringen, både jeg og mamma var så glad og lettet. Nå har jeg en måned der jeg slipper å tenke og stresse over å bestå før jeg flytter hjem.
Processed with VSCO with se3 preset

Ukens motivasjon: Denne uken gikk for det meste til kjøringen, jeg hadde en kjøretime, men tanken på oppkjøringen var heletiden med meg og jeg var ganske motivert til å bestå oppkjøringen så jeg slipper å tenke mer over det.

Ukens sang: Ukas sang er Famous av Kanye West, endelig er det nye albumet hans på Spotify og Apple music og spesielt Famous er en sang som står på repeat.

Ukens serie: Lenge har folk snakket om Skam og spurt om jeg ser på det, men jeg har ikke sett på det før i går. I går hadde jeg ikke noen planer så jeg tenkte jeg kunne se hva dette alle snakket om var og jeg klarte ikke å legge det fra meg. Hver episode har en slutt hvor du blir sittende igjen og tenke ?hva skjer nå?? og både sesong 1 og det som er kommet ut fra 2en var ute på NRK si side så da ble det til at jeg hadde et Skam maraton og så alle episodene. Nå gleder jeg meg til de nye episodene kommer så kan jeg også bli med på Skam diskusjonene i lunchen på skolen.

Akkurat nå: Nå sitter jeg bare på rommet og har jobbet litt med skole. I dag våknet jeg klokken 8, hadde meg frokost og tenkte at denne dagen kan jeg bruke til å jobbe og få mye gjort, men etter frokosten sovnet jeg igjen og våknet klokken 12? Jaja har fortsatt hele dagen til å få jobbet.

Planer for neste uke: I morgen er det tilbake på skolen. Kjenner jeg gleder meg. 2 uker med ferie blir litt mye om man ikke har så mye å gjøre. Vi begynner på nytt prosjekt i media som er det siste medie prosjektet her i England. Tiden har gått så ekstremt fort og det tror jeg de siste 4 ukene vil også. Nå som jeg har bestått oppkjøringen kan jeg glede meg til å komme hjem til venner og familie.

Ukens Instagrams:

Følg meg gjerne på Instagram @Havardbjell

Inspirert av Ingrid Marie, les bloggen hennes HER

PASSED!!

I går kveld da jeg skulle legge meg kjente jeg at jeg var ganske stresset for i dag i og med at det bare er rett under en måned igjen før jeg skal hjem og jeg må bestå oppgjøringen før det. Testen min var i dag 08.20 og da hadde jeg allerede kjørt i en time med kjørelæreren min og følte meg klar. Testen følte jeg gikk ganske bra og det gjorde den. Jeg bestod med noen feil, men hvem bryr seg? Bestod uansett. Er litt kjekt å kunne si at jeg har lappen før jeg er 18år og at jeg tok den i England hvor man kjører på den andre siden av veien. Nå skal jeg bare nyte den siste måneden her i England og ikke tenke på kjøring og ikke våkne tidlig for å ha kjøretimer!

Processed with VSCO with se3 preset

 


 

God Påske

Da er snart påskeferien i Norge over, mens min har så vidt begynt. I helgen har været vært litt opp og ned. Fredag var det opp imot 20 grader med full sol og på lørdag var det ikke like bra. Det regnet og blåste hele dagen så jeg og vertsmoren min brukte dagen på å bake, eller hun bakte jeg bare hjalp til med å pynte.

I går da jeg våknet og endelig kom meg ut av senga fikk jeg påske egg av vfamilien, kjekt å se hvordan de feirer påske her i forhold til Norge. senere var jeg i byen med Malin og hadde en is latte på Starbucks og på kvelden hadde jeg påske middag med hele vertsfamilien. Nå skal jeg bare slappe av, nyte ferien og håpe på at været blir finere.

q. Hvordan var påskeferien din?
 

Påskeferie!

ENDELIG etter en travel uke med innleveringer i nesten alle fag, er det nå påskeferie! Vi har to uker med ferie her i England og jeg er kjempe giret. Vanligvis er jeg bare i Norge i påskeferien, men nå er jeg på utveksling i England og kan ta tog eller buss til andre engelske byer med bra shopping. Har planer om å ta en tur til Bristol og kanskje sjekke ut noen andre. På skolen i dag eleverte vi bare inn medie prosjektet og fikk et påskeegg av læreren så fikk vi gå hjem.


Fikk også tilsend Freia påskeegg av mamma i Norge. Da jeg åpnet pakken i går var alle mer eller mindre flate siden postmannen hadde strevd med å få pakken gjennom post luken i døra. Smaken var lik da og det var fantastisk med litt norsk påskegodt.

London

Da var den London turen over... Har bare vært der to ganger, men kan allerede si at det er en av mine favorittplasser. Var ganske kjekt å få familien på besøk, vise de rundt i Taunton og ta oss noen dager i London sammen. Kom hjem i går kveld etter å ha tilbragt 4 dager i London. Det ble gjort en del shopping også fikk vi sett ganske masse av byen. Vi tok London eye (er jo et must det), shoppet i Oxford Street, og fikk setta masse i Soho, Covent Garden, China Town og Carnaby Street (som er en gate jeg ble ganske forelsket i). Selv om London er en by jeg elsker og kunne tilbragt mer tid i, var det herlig å komme tilbake til lille Taunton hvor jeg har alt jeg trenger rett rundt meg.
Bilder hentet fra instagramen min @Havardbjell
 

Preparing for the Norwegians

Da er det endelig ferie! I dag har jeg og vertsmoren min bakt til den store gullmedaljen (fra 12-5) for i morgen kommer familien min på besøk fra Norge! Tiden har gått så ekstremt fort. Den siste måneden har vi også hatt to andre norske studenter på besøk som reiste hjem i dag, følte de akkurat hadde kommet. Men ja i morgen henter jeg familien på buss-stasjonen og følger dem til hvor de skal bo og senere på kvelden kommer de til meg og vertsfamilien min for å spise middag og kaker. Blir koselig å se dem igjen og blir interessant å se hvordan det blir når begge familiene møtes! Men nå skal jeg bare slappe av videre foran peisen :D

En uke igjen

Da var det endelig helg og bare en uke igjen til halfterm (vinterferie). Denne uken og egentlig selve måneden på skolen har gått så ekstremt fort. Nå har jeg allerede vært 1 måned i England i 2016 og bare 3 igjen. Det er heller ikke lenge til jeg får besøk av familien min. De skal være her i Taunton fra søndagen i vinterferien frem til tirsdag og tirsdags morgen tar vi bussen til London og blir der til frem til fredagen.

I morgen er det opplegg med social program igjen, da skal vi ta toget til Exiter. Da får jeg oppleve den byen og. Så jeg tror jeg får legge meg tidlig i kveld, slik at jeg er utkvilt og kan nyte Exiter!


Hadde også kjøretime i dag tidelig.

Cardiff

På lørdag reiste vi norske med social program til Cardiff, Wales. Toget gikk i 9 tiden og vi var i Cardiff rundt 11 tiden. Det første vi gjorde var å gå til Cardiff Castle og der fikk vi en omvisning og tok masse bilder. Etter omvisningen fikk vi fritid til å gå rundt og gjøre det vi ville.

Cardiff Castle var den eneste plassen jeg tok bilder når vi var i Cardiff. Tror det er en av de fineste plassene jeg har vært! Innsiden i den ene bygningen var fylt av malerier, gamle møbler og ekstremt med detaljer på vinduene, vegger, tak og alle andre plasser det kan dekoreres. Her er noen av bildene jeg tok:

(innlegget fortsetter under bildene)Begynnelsen av dagen (da vi besøkte Cardiff Castle) gikk fint og var kjempe kjekt, men litt ut på dagen ble jeg ekstremt trøtt og klarte ikke å nyte fritiden vi fikk. Og det at jeg ikke kjøpte meg noen ting gjorde ikke dagen min så mye bedre haha. Vi var hjemme igjen i 7tiden. Da spiste jeg middag også gikk jeg opp på rommet, slappet av og ventet på at det skulle bli litt senere slik at jeg kunne legge meg.

En vel lengtet søndag

Hei, håper du så langt har en fin søndag. Nå sitter jeg på starbucks, skal skrive noen blogginnlegg, rediger bilder og jobbe med skole. Var herlig å få sove lenge i dag. To dager på rad har jeg måttet våknet klokken 7 og det er jeg ikke vant med. Fredag var det kjøretime og i går var vi med social program til Cardiff. Hadde tenkt til å skrive et innlegg og poste bilder fra Cardiff i går da jeg kom hjem, men det orket jeg ikke så det skal jeg skrive nå og legge ut i morgen.


Fra i går! Instagram: @Havardbjell

Afternoon tea

God dag! Nå kom jeg akkurat inn fra en koselig lunsj sammen med vertsmoren min. I dag hadde jeg bare skole fra 10 til 12 så da jeg var ferdig gikk vi til byen og hadde afternoon tea på Daisy May's Tea Room. Vi fikk begge hvert vårt tre etasjers brett med sandwichs og kaker og te ved siden av. Vi klarte ikke å spise opp alt så da blir det litt kaker til dessert etter middag.

Nå har jeg facetime med søsteren min i Norge og skal bare slappe av videre i dag.

London

Hei! På onsdag var jeg i London for førstegang. Vi var på tur med skolen siden de fleste skulle reise hjem til Norge fra Heathrow på fredag. Var ganske spennen å få oppleve London før jeg reiste hjem også var det ganske greit at jeg slapp å kjøre så langt for å komme til flyplassen. For det meste så gikk vi rundt i byen, kikket, tok bilder og shoppet, men på onsdags kveld gikk vi å så en ?Sleeping Beauty? ballett.Back in Norway

God morgen! Nå har jeg akkurat våknet opp på rommet mitt hjemme i Norge. Kom hjem til Haugesund i går kveld etter to netter i London til "norsk" taco og Kinder julekalender. Nå skal jeg bo i Norge i en måned, men må gå på skole i Stavanger i to uker før jeg kan ta ferie. Har vært noen kjempe kjekke måneder i England så nå gleder jeg meg bare til å komme tilbake for fire nye måneder, men skal nyte tiden hjemme med familie og venner i julen.

   Bortsett fra skole

God Morgen! nå er det ganske lenge siden sist. Grunnen er at det har vert ganske travelt på skolen med innleveringer, nytt prosjekt og det har ikke skjedd så my spennende. Bortsett fra skole og teoriøving har vi vert i Thorpe Park, vert på Karneval i Bridgwater også hadde jeg og fem andre en shopping dag i Bristol.

4.november var vi norske og noen engelske i Thorpe Park. Thorpe Park er en fornøyelsespark i nærheten av London. Der var vi hele skoledag og det var ganske kjekt. Det ble ikke tatt så mange bilder for jeg ville heller prøve å få ta mest mulig karuseller så jeg gadd ikke å ta opp og pakke ned kameraet heletiden. Lørdagen etter (7. November) reiste vi norske sammen med social program til Bridgwater Karneval som er det største i England. Karnevalet var ganske likt som det vi var på i Taunton, men det var mye større. Har vært å sett på to karneval og jeg elsker det. Ser så kjekt ut å gå rundt med høy musikk, danse og ha det kjekt. Her er noen av bildene jeg tok hvis du vil se flere bilder av engelsk karneval se mitt andre innlegg (HER)!

Liten oppdatering

God Kveld! Nå er det en liten stund siden sist, det er fordi det ikke har skjedd så veldig mye i det siste. Halfterm er akkurat ferdig og jeg er tilbake på skolen. Da jeg våknet i dagmorges var jeg trøttere enn jeg har vært på lenge, men jeg kom meg opp og kom meg til skolen til rett tid.
I ferien har jeg ærlig talt ikke gjort så mye. Jeg begynte på serien ?American Horror Story? og klarte nesten ikke å legge den fra meg, mye tid av ferien ble brukt til å bare slappe av, jeg var med venner og på halloween var jeg i bursdag.
På onsdag får vi fri fra skolen for vi skal til Torpe park som er en fornøyelsespark så da skal jeg huske å ta med kameraet og få tatt mange bilder. Lørdag som kommer er det karneval i Bridgwater som er Englands største karneval så der tar vi turen med social program.

Image and video hosting by TinyPic

Ferie!

Da var det endelig ferie for oss i England. Skal bli deilig med en uke fri fra skolen. Jeg har ingen planer for hva jeg skal gjøre enda, men skal hvert fall bruke mye av tiden til å bare slappe av. Beklager for at jeg ikke oppdaterer bloggen oftere. Det er ikke så mye som skjer og været er blitt dårligere så får ikke gått ut å tatt bilder, men du kan følge meg på instagram hvor jeg oppdaterer litt oftere >HER<!Q. Har du noen tips til hva jeg kan skrive om?

Siste innspurt

Da er det bare tre korte dager igjen før det er høstferie. Kjenner jeg gleder meg og er så klar for en uke borte fra skolen. Nå må jeg bare bli ferdig med medieprosjektet vi holder på med, men det er snart i boks. Vi har holdt på med mark making prosjekt siden en av de første ukene, så skal bli godt å bli ferdig. I ferien skal jeg slappe av, være med venner og kanskje reise til en plass utenfor Taunton.Q. Hva skal/gjorde du i ferien?

Karneval

Hei! I går var jeg og noen fra media og art i byen å så på det årlige karnevalet. Karneval er en ganske stor ting her i England. Vi hadde ikke så veldig store forventinger til hva som skulle skje for de fleste vi hadde snakket med var ikke så positive til det, men jeg tror de fleste likte de. Det gjorde hvert fall jeg. Det var en slags parade som gikk gjennom byen med forskjellige grupper fra både Taunton og andre byer som hadde en flåte eller bare gikk og så hadde de forskjellige temaer. Var så kjekt å se folk danse, synge og bare ha det kjekt. Jeg fikk ganske lyst til å være med selv.

Her er noen av bildene jeg tok. Var på kvelden så det var litt vanskeligere å ta gode bilder.Road tripGod dag! I går tok jeg, Malin og versforeldrene min en tur til Plymouth som er en by som ligger 1 time fra Taunton med bil. Vi kjørte hjemmefra i 11tiden og var i Plymouth rund 12. Da vi var fremme gikk jeg og Malin til et kjøpesenter og kikket, mens vertsforeldrene min gikk til sønnen sin som bor der og studerer. Malin og jeg gikk litt rundt på kjøpesenteret, kjøpte oss litt og spise og så tok vi turen ned til sjøen. Plassen vi gikk til heter ?The Hoe? (ja, jeg skrev rett) og der var det en kjempefin utsikt, et fyrtårn og ganske mange fine bygninger som jeg ble forelsket it. I 6 tiden kjørte vi hjemover, Malin gikk hjem til seg og jeg jobbet bare med skolearbeid. Syntes det er ganske kjekt å reise til mindre kjente byer her i England og oppleve de og ikke bare de store.
Hehe ;)

Q. Er det noen plasser her i England du anbefaler å besøke?

Høst

God kveld! Da kjenner jeg at høsten er her slik som den skal være. Temperaturen er lavere og bladene faller. Det er sånn jeg liker det. Alt er så mye koseligere om høsten. Jeg liker til og med når det regner nå som det er høst. Og vi kan sitte inne med god samvittighet, drikke te eller kakao og når vi skal ut kan vi endelig gå med store gensere og gode jakker. I dag kjente jeg at jeg ikke kledde meg godt nokk da jeg og Malin var ute og tok bilder. De fleste dagene har jeg kledd meg litt for mye fordi det ser mye kaldere ut når jeg sitter inne og ser ut, men i dag som det var kaldt, da lot jeg jakken min ligge hjemme. Jaja jeg burde kanskje begynne å sjekke værmeldingen før jeg kler meg.

 Q. Hva like du best med høsten?

Glem det jeg sa

God morgen! I dag har jeg fri fra skolen på grunn av dagen i dag består av Norsk og samfunnsfag vi video med en norsk lærer, men siden det nå er høstferie i Norge slipper vi å komme på skolen og får denne dagen til å jobbe hjemme. 

Jeg har tenkt litt på dette her med bloggen (igjen) og har kommet frem til å bare fortsette her for nå. Tenker at det kanskje er lettere å holde alt på en plass og siden jeg er ganske ny når det kommer til denne bloggingen føler jeg det er lettere å starte her på blogg.no. Så håper du vil fortsette å følge med i fremtiden så snakkes vi!

 

Første kjøretime på Engelsk vei

God lørdags ettermiddag! Hvordan har du det? Jeg har det ganske bra. Hadde min første kjøretime i dag og det gikk strålende. Var ganske spent på hvordan det skulle være å kjøre på den andre siden i en Engelsk bil, men det var ikke vanskelig i det heletatt. Ellers så har jeg bare slappet av, drukket te og lest i mitt nye magasin. Vurderer å ta meg en liten tur til ut siden været er så fint, det er skikkelig høst og kjempe koselig ute.Mandag

Hei! Da har jeg akkurat kommet hjem fra skole og har fått laget meg en kopp kaffe. I dag har skoledagen vert ganske lang og jeg har vert så utrolig trøtt etter helgen. På skolen i dag fikk vi prøve oss i mørkerom og det var utrolig kjekt! Jeg har lurt på hvordan det fungerer og flere har prøvd å forklare meg, men jeg har aldri forstått det, før nå. Jeg tror det er noe man må gjøre i praksis for å forstå. "Kameraet" vi brukte var en metallboks med et lite hull i og på innsiden la vi et slags fotopapir. Er ganske utrolig hvordan man kan ta et bilde på den måten. Tok dessverre ingen bilder av prosessen, men kanskje jeg poster de når de er ferdig tørket. Nå skal jeg bare slappe av og drikke opp kaffen min også må jeg jobbe litt med skole. Ha en fin mandag videre!

Utflukt

God kveld! Da var jeg kommet hjem fra Weston-super-Mare som er en liten by ca. 30min utenfor Taunton med tog. Jeg og flere fra klassen reiste dit i dag morges for vi skulle se en kunstutstilling (Dismaland) av en Engelsk kunstner som kaller seg Banksy, men det var så mange andre som hadde samme plan så vi kom ikke inn. Selv om vi ikke kom inn hadde vi en kjempe dag med fint vær og kjekke folk.


Frakk - Monki // Bukse - Weekday // Sko - Adidas // Bag - Zara // Klokke - Casio

Nå er planen videre for i kveld å bare slappe av og høre på Lana Del Rey sitt nye album! Og i morgen skal jeg bare jobbe med skole :/

10 ting jeg liker ved England

God dag alle sammen! Nå har jeg bodd i England i over 2 uker og er blitt SÅÅÅ forelsket. Dette er min 1. gang i England (sykt, men sant) så alt jeg har opplevd i disse ukene er for første gang. Er så ganske glad for at min første gang i England er her i Taunton istedenfor London (tror jeg, har ikke vert skikkelig i London enda) og at jeg skal bo her i 8 måneder. Grunnen er egentlig fordi det er så koselig, Engelsk og mindre her og bor mindre folk her i forhold til London. Som sagt er jeg blitt kjempe forelsket allerede så her kommer 10 ting jeg like med England.

 

  1. Først og fremst er det folkene. De fleste jeg har møtt på er så hyggelige og høflige. Hvis jeg går rundt i byen, eller bare rett bort til skolen er det folk som smiler og hilser. Og står du for eksempel i kassen på butikken kan det være at en eller annen tilfeldig person i køen begynner å snakke med deg spørre hvordan du har det. ?Sorry? er nok et av ordene jeg har hørt mest. Alle her ber om unnskyldning samme hva de gjør, for eksempel hvis de går i veien for deg å du må stoppe opp i 1 sek eller om de dunker borti deg med et uhell.

  2. Utvalget er noe jeg har lagt ekstremt merke til. Det jeg har lagt mest merke til er utvalget på matbutikkene og i klesbutikken. Vi går ganske ofte på Tesco (nærmeste matbutikken), men hver gang vi går gjennom butikken ser vi noe nytt, fristende og mindre fristene vi aldri har hørt om. Og ikke minst klesbutikkene!! Hjemme i Haugesund handler jeg sjeldent i butikkene for det er så lite utvalg (eller er det kanskje jeg som er kresen?), men her i Taunton syntes jeg de hadde bra utvalg helt til jeg var i Bristol! Bristol hadde alt de har i London bare uten alle menneskene og attraksjonene, så der skal jeg tilbake når jeg har fått mer penger.


  3. Om ikke bare utvalget er stor er det også billig, hvert fall for maten. Tror det er normal pris (om ikke mer siden pundet er ganske høyt) for klær. Men ja, MATEN! Det er vanskelig å holde seg vekke fra det når det er så billig og så masse å velge mellom, men har begynt å la lommeboken ligge hjemme for om jeg bruker noen pund hver dag blir det mye til slutt.
  1. Nærheten er noe jeg setter stor pris på. Ikke bare de to minuttene jeg har til skolen og de 5-10 minuttene til sentrum, men også at byen ikke er så stor så vi bor egentlig ganske nærme hverandre alle sammen også har vi alle storbyene som ligger rundt Taunton.
  1. Med flere storbyer i nærheten er jeg så glad for toget som går ganske ofte og bruker mindre tid enn bil og buss. Tok oss mellom 30-45 minutter fra Taunton til Bristol og vi betalte bare 12 pund tur-retur. 
  1. Språket og aksenten er noe jeg håper kommer inn sakte men sikkert. Den Britisk aksent tror jeg er noe av det fineste jeg hører. Også er det jo kjekt at ingen forstår hva vi norske sier.
  1. Arkitekturen er så fin, hvert fall her i Taunton og i Bristol. Alt går i stil med hverandre og det er så koselig med de smale, høye rekkehusene. Alt er (enkelt og greit) så Engelsk!
  1. Naturen her i Taunton er så utrolig fin. Midt i sentrum har vi gatene med butikker og kafeer, rundt er det nabolag og deretter kommer det store enger, åkrer og mange parker både utenfor og i sentrum.
  1. Med alle parkene, kafeene og nærheten er det lett å være sosial med hverandre.
  1. Og sist, men ikke minst er jo England hjemlandet til så masse! Om du kjøper et moteblad har du alle butikkene de reklamerer for og har tilbud til i nærheten så er lettere å få tak i det du vil ha.

Det var de 10 tingene jeg har lagt mest merke til og blitt mest forelsket i her i England. Listen blir sikker mye lenger om noen uker og hvert fall om noen måneder. Ha en fortsatt fin dag, så snakkes vi!

Bristol

Hei!

I dag våknet jeg klokken 9, så gikk jeg ned å spiste frokost og drakk en kopp med te. Etterpå kledde jeg meg og gjorde meg klar til å reise til Bristol med Malin og vertsmoren min. Klokken halv 11 kom Malin til meg og vi kjørte til togstasjonen. Mellom 11 og 12 var vi fremme i Bristol. Alle tre gikk sammen til det største kjøpesenteret jeg har sett, der skilte vi lag og jeg og Malin gikk flere timer alene å shoppe. Var så mye å se på og så mye jeg ville ha, men skal jo være her i flere måneder til så blir nødt til å spare. Vi fikk heldigvis kjøpt oss noe. Vi har allerede planlagt at vi skal ta oss en tur tilbake en gang i fremtiden med hele klassen.

Da vi kom hjem gikk jeg og Malin innom Pizza Hut å kjøpte oss en pizza som vi tok med til en park og satt der å spiste. Tror det var en av den beste pizzaen jeg har smakt. Hadde ikke spist noe skikkelig siden frokost så alt hadde sikkert smakt himmelsk.Dagens innkjøp:

En overzised kåpe fra Zara >DEN<

Les Malin sin blogg >HER<

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


Håvard Bjelland | 19 år

E-post:
Havardbjell@gmail.com

Instagram:
@Havardbjell


gratisdesign av Tonjemthits